Jossan-Leva livet!

Över
I dag stod ben på tur, vaknade en gång i natt annars sov jag till halv 5 så jag var nöjd! Försöker sova så länge jag bara kan för just nu behöver kroppen all återhämtning den kan få om jag ska kunna utvecklas fysiskt, hjärnan behöver just nu ännu mer återhämtning så sömnen är prio just nu, samt träffa vänner som ger mig energi. 2 lediga dagar, träffat nya vänner och druckit java och pratat om allt mellan himmel och jord. De är rätt lustigt hur snabbt man kan lära känna varann om man är öppna och ser varann. Jag har en förmåga att kunna se i folks ögon hur de mår och är inte heller rädd att fråga, på samma sätt så är jag väldigt rak i hur mitt land ligger i stunden och då förstår man ju varann lättare och kan skratta åt saker och på samma sätt prata loss om de som måste ut så man kan gå vidare och få nytt i skallen än de gamla. 
I morse lyckades jag öka i Belt squat, kommer lägga den som bas samt benpressen med viktmag, den gillar jag faktiskt, brukar föredra gamla klassiska men den där känns bra för MIN kropp helt enkelt, kör pressen med lite smalare fotsättning och belt med bredare. 
Vader har jag verkligen slarvat med men tror de får sitt när jag står i trappmaskinen som jag gör en hel del ;) 
De är ju som min grej, haha.
Nöjd med en liten ökning och kommer lägga på från och med nu typ 2,5 kg varje vecka och se om de känns ok för varje pass och går framåt. 
Jag älskar morgonen, jag älskar verkligen morgonträningen just nu, den ger mig otroligt mycket, verkligen min tid på dagen då jag verkligen mår som bäst. Ok. När frukosten sen landar i magen mår jag oxå väldigt bra. 
Benspark, glutes maskin, stående legcurl för hamstring, samt raka mark med hantlar. Ville köra så mycket maskin som möjligt då jag fortfarande är öm efter behandling hos bästa Micke Johansson på Umeå Rygg och ledklinik. Provade även på massage hos Jeanette där, jätte duktig och de var så otroligt välbehövligt och något jag borde gå oftare att göra för jag behöver de både mentalt och fysiskt, kroppen verkligen skrek efter de. Lätt värt att betala för att någon ska ta på en lite :P 
Hur som.. surt för plånboken denna månad med behandlingar pga nacken men måste göras helt enkelt för att jag ska hålla och de är verkligen bäst där.
Jag kommer gå upp i arbetstid vilket jag egentligen inte vill, jag behöver den lediga tiden jag kan få till Emmy, till att ladda då jag kör rätt hårt med mig och har höga krav gällande mig som anställd, jag har mycket driv i mig och när mamma dog så sa jag.. Aldrig mer heltid, aldrig mer glömma bort de som är vitkigast i livet, bara umgås med folk som verkligen tar vara på varann och som ger energi. Som förstår att livet är till för att levas.
Träffade en pensionerad kund.. vi pratade om hur livet är och hur vitkigt de är att leva. Han hade förlorat sin älskade fru.. när de fått besked att hon hade en dödlig sjukdom så reste de massor, han var med henne dag och natt tills hon somnade in.. sedan bestämmde han sig för att LEVA fullt ut igen.
Han frågade om jag tänkte mycket på de.. 
-Jag tänker extremt mycket på det.. har förlorat och kämptat för mycket och vill inte dö med en känsla:
Vad gjorde ni då? Jo jag jobbade och sedan såg vi dynga på tv hela livet.
Jag kan ha på tv, jag kan ligga i soffan.. men jag vill umgås, jag vill kramas, jag vill att man ser varann, pratar med varann, busar, hittar på små saker som förgyller ens dag.. Men jag vill inte dö med en känsla av att vi satt i varsitt hörn i soffan resten av våra liv och thats it.
Han var hur som helt underbar som person och gjorde min dag!
 
Sedan samma dag kom en äldre herre in.. han kom från min hem kommun, berättade att jag var en åkardotter från V och han frågade om de var Perssons? Jo sa jag..
Han hade kört ambulans och visste precis vem min mamma och pappa hade varit. Sånt är mysigt men lite jobbigt i hjärtat men när man hör hur glatt folk pratar om dem. Att pappa var en underbar sörakus som pratade och som kände alla.. Att mamma hade han träffat efter pappas olycka och hon var ändå stark och posiitiv. 
Jag är stolt över att mina föräldrar var sådana, de var verkligen positiva och tog vara på varann, man kunde verkligen se pappas kärlek för mamma, hur stolt han var, hur han busade med henne så hon små skämdes ute bland folk. Men de var verkligen kärlek!
 
Tänk vad möten med olika människor som öppnar sig, man berättar vem man är, var man kommer i från och vips så är världen så liten och sedan få dela tankar med de som är pensionärer och har levt betydligt längre och har lärt sig mer.. de är otroligt givande. I dag tex så tog jag täckisarna och begav mig till en väns soffa, en gammal kollega, oxå en pensionär, låg i soffan och pratade om livet, vi hann både skratta och gråta, hon pussade mig på kinden när jag skulle gå och sa : bästa vän..
Blev även varm i hjärtat av att se hennes kyl, 2 lappar satt där.. 2 lappar som hon sparat efter mig.. då jag lämnat små gåvor på hennes dörr tidigt på morgonen. Då kändes de så där rätt, när man gjort något för någon annan så de betyder så mycket att hon spar de små hälsningarna och de sitter och dinglar på kylskåpet så hon blir påmind varje dag..
DET är oxå kärlek! 
 
 
Planen och fokus just nu är att bygga massa i 6 månader, men ibland vänder sig världen upp och ner och snurrar runt.. ärligt så är jag less på de, jag behöver inte de just nu.. men allt leder till något bra.. så är det jämt. Bara att andas, kramas, äta och köra hårt så löser de mesta sig! 
 
Ha en fin helg!
 
Modig!?
Kört 2 korta armpass 2 dagar i rad, går bicpes och idag triccar. De går snabbt då och jag kan fokusera då jag vill förbättra armarna, vill förbättra allt just nu. 
Jag kommer gå in i min bubbla rätt rejält framöver, gymmet är en räddning i så mycket, gymmet kan man liksom lita på, de ger alltid något tillbaka, de står alltid kvar oavsett liksom, de ger endorfiner, ger pump, vikterna finns där i vilket mood du är och ju mer "moooodig" du är ju mer kommer resultaten till dig och de ger något tillbaka, precis som i livet, ju mer kärlek du sätter in på ett konto, ju mer kan du ta ut ( så är det dock inte överallt, du kan även tömma dig själv totalt på vägen om de inte är från bådas håll) Men tror ju mer du ger ju mer får du tillbaka. Kanske får du inte tillbaka av den personen du vill ha tillbaka kärlek i från men kanske från någon annan pga hur du är som person och är du omtänksam så får du oftast omtänksamma människor runt dig. Ju mer du öppnar dig för vänner ju mer öppnar sig oftast dem och ju närmare kommer man varann. Ju mer jag fokuserar på muskeln som tränar ju mer kommer den svara om jag ger den rätt näring och återhämtning. 
Jag känner svetten liksom bara rinna av mig, jag känner hur skiten rinner av mig, hur dagen klarnar och jag har ett mål, en vision. Jag hör hur folk drabbas av hemska saker och sjukdommar och jag blir mer och mer målmedveten och vet hur livet är, hur skört de är och hur man måste tänka efter vad man behöver, inte vara tyst om det och följa sitt hjärta och inte bara nöja sig. 
Att våga vara modig även om man är livrädd, att våga visa sina känslor när man är svag för att lättare bli stark och få kärlek. 
Jag är en förebild för min dotter, när jag tänker så blir val i livet lättare! Hur vill jag att hon ska leva när hon blir stor, hur ska hon våga, hur ska hon gå sin egen väg och inte bara följa strömmen och liksom nöja sig, att lära henna hur viktigt de är att prata om de man känner, att vara rädd om varann, att omge sig där du finner energi och glädje, där du är älskad precis som du är och får höra det. Samt att våga säga NEJ och respektera sig själv. 
Jag är mamma.. de är min viktigaste och största uppgift i livet! 
 
Kramas mera!