Jossan-Leva livet!

Friends
Det är sällan någon "vågar" prata med någon som man inte känner i gymmet, i allafall med mig, haha. De var någon som sa att jag hade en grym fysik och de är otroligt kul att höra att man får creed för de man sliter hårt med. Sedan kom det... Du har tur som är så vältränad. 
TUR!? Vadå tur? Ursäkta mig men jag klev in i gymmet 2001, inte haft något uppehåll för jag hittade något jag brann för de DIREKT jag klev in i gymmet och fick mitt 3 dagars split och har sedan dett inte kunnat hålla mig därifrån, från Iksu ja.. men inte får vikterna. När jag hoppar i träningskläderna eller kliver in igymmet så är de liksom min safe place, där allt annat INTE excisterar hur än mitt liv sett ut så får de försvinna för en stund, där jag kan gå all in i mig själv, ofta ser jag inte ens vilka som är runt mig för jag är så inne i min egen bubbla, jag har hög tung rock i öronen och en plan.. de är att förbättra min fysik. Men tur, fuck that, jag har sliti och sliter hårt, inget, inget är gratis i livet, ska man lyckas får får man kämpa. De är inte bara att lyfta vikter och se glad ut, de är att brinna för en livvstil där många saker för mig följer. Som kosten tex, att köra hårt kräver högoktanikgt och en tanke på vad man stoppar i sig, att sköta den biten och där har jag oxå fått höra att man är tråkig, att jag skulle ha ett tråkigt liv när man öppnar matlådan. Men skit ner er som tycker det, det är ingen uppoffring, de är ju de jag mår bra av, BRA mat och MYCKET mat. 
-Ska du äta så där mycket? 
JA! 
Jag kommenterar ingen annans mat när man äter med någon. Sedan att jag haft tonår med svält så ska då ingen ge sig rätt att säga åt mig att jag äter så mycket!! 
"Du har tur som kan äta så mycket"
TUR!? Jag rör på mig, kör hårt i gymmet, jag äter sällan nå dynga, ingen tur här, ingen bättre förbränning än någon annan. 
De är en livsstil, som att jag är noga med min sömn vilket jag inte kan påverka eller JO jag kan försöka påvera och få den så bra som möjligt men sömnen fuckas i min värld när andra stolsben är ostabila, där kan jag inte påverka andra, men jag kan välja hur jag själv tacklas med dessa ostabila stolsben. Jag kan försöka fixa, men jag kan inte fixa hela världen och jag kan inte lösa världsproblem.. men jag kan göra mitt på mitt håll så gott jag kan iallafall. 
På samma sak så dricker jag alkolhol otroligt sällan, jag kan vara social utan, jag tycker de är gott och få bubbla någon gång när solen skiner och de är härliga människor runt mig, när jag vill fira något, men kan lika gärna dricka ett glas pepsi max och njuta lika mycket av det. Jag behöver de inte för att umgås eller för att man "ska". Jag njuter lika mycket ändå, de handlar inte om de som i glaset, de handlar om sällskapet brevid om jag njuter eller inte!
 
Jag haft en livstil så länge att de inte något jag väljer utan bara sånt som sköter sig av sig själv. Jag mår inte bra utan aktiviet i kroppen, då kryper det inombords, som om jag är född med rörelse och behöver de för att vara jag. För att funka hemma, för att funka i jobbet och för att vara en bra mamma. 
 
De var några år då jag nästan bad om ursäkt för att jag valde bort saker, tills jag kom till en punkt där jag skiter fullständigt i vad andra har för åsikter om mitt liv, de är ju mitt och ingen äger rätten att få mig till att göra andra val än de som får mig att må bra. De åren så tog jag faktiskt hjälp av en personlig coach och de slutade med att jag kapade med en del människor som inte förde mig åt rätt riktning och har fortsatt kapa om jag inte mår bra av det. Livet är för kort för annat. Jag vet ju vad jag vill ha, jag vet vad jag mår bra av och vet vad som gör mig glad. Det är något som fler borde verkligen sätta sig ner och tänka till. På samma sak som att rensa hemma, ge bort, lämna in på insamling, ta bort saker hemma som inte gynnar ens välmående och som "stör". Minnen från personer som inte gjort dig gott eller till en bättre människa, även om alla som kommer in i ditt liv lär dig något, antingen på ett positivt sätt eller som en läxa. 
 
Träningen har räddat mig i så många situationer i livet, som denna morgon som startade med kaos, att bråka med sin dotter och hon ska sedan iväg och jag kommer inte se eller prata med henne på en vecka gör ont i mamma hjärtat, sedan andra siffror som gjorde att de brast. Jag är inte en person som biter i hop, jag bryter i hop och låter de jag känna få komma ut och sedan har jag lite ont i ögonen och linserna skaver resten av dagen men vänder det till något bra. Jag gick på gymmet senare, med mer energi i kroppen och drog av ett jävligt bra axelpass. Jag träffade en vän, fick hjälpa henne med shopping, fick sitta på ett cafe och fnittra så hon började låta som en söt lite gris i fnittet.. haha. Min bäst välklädda vän ever... Jag satt i någon reklamtopp från ett kosstillskott företag och mina lundhags där jag trivs bäst med en hood på sidan... hon med klänning, skinnjacka och jävligt snygg. :D Hur som så är det så skönt med folk som lockar fram skrattet i en, när man haft en sämre morgon, de blev en superfin dag. Sedan såg jag SOA, stäade och hängde tvätt, fixade 5 matlådor med kyckling och ris... å sån där fitness broccoli :P Jag har maten klar på 30 min och sedan slipper jag fundera vad jag ska äta när jag jobbar i veckan, vart jag ska gå, stressa på en kort rast för att handla, blir mer ekonomiskt och jag vet att jag får bra bränsle för att orka. 
 
Det är ingen jävla uppoffring, de är att ta ansvar över sitt liv och inse vad just JAG mår bra! 
VAD MÅR DU BRA AV?
 
Hur som, prata mer med främmande människor, de växer man av, ge komplimanger, de växer att ge.. de kommer tillbaka till dig själv på något sätt. Att se någon annan bli glad är en bonus i hjärtat. 
Hjälp någon! Sträck ut din hand... kanske får du en hand tillbaka.. får du inte de så är de kanske personen som själv måste inse att de behöver en hand att ta tag i .. 
 
VAR STOLT ÖVER DEN DU ÄR OCH TA INGEN JÄVLA DYNGA!
 
 
 
 
Helg!
Ibland sover jag inte så bra, min skalle går igång på natten, de är saker som inte blir nog utredda på dagen, då startar skallens inte intelligenta sida upp på natten och jag vaknar och grubblar. I natt var en sådan natt.
De är så i perioder i mitt liv, de kan som inte hjälpas utan jag måste hitta verktyg för att få det ur skallen, jag funderar idag på att skriva dagbok för att tömma mina tankar och bagage som jag har inom mig. Bagaget blir liksom mer påtagligt när jag sover sämre,de blir ju lite som en spiral. Det enda som är positivt är att jag blir jävligt bra i gymmet. Jo mer jag har inom mig ju hårdare kör jag. I morse var jag uppe och körde set på 300 i benpressen. Böjen har jag som sagt lagt åt sidan och får acceptera att jag inte kan ägna mig åt. Men benpress kan jag istället ta ut mig i bra och de är en otroligt skön känsla. Bra är oxå att jag fick en mysig kväll med Emmy, vi gick ut på resataurang och de beställdes burgare. Väldigt gott och otroligt skönt att slippa laga mat, även skönt att sitta och se henne njua av maten och vara glad. Bra oxå är att jag fick träffa min vän Cicci iigår och kramas med henne, även ett besök på Raw for good för att kramas med min vän Hanna. 2 personer som betyder otroligt mycket för mig. 
 
Jag har väldigt svårt för icke action, när man säger saker men gör en annan. Vill man något så får man agera där efter, annars betyder till slut inte ord någonting. 
Word without meaning! 
 
 
Morgonens benpass bestod av få övningar, I was a early bird trots att jag var vaken mycket i natt.
5 set benpress men tungt, 4 set liggande legcurl, 4 set benspark och sedan 30 min trappmaskin med SOA framför mig. Jag har börjat se om serien jag såg för så många år sedan och har bivit lätt beroende av den igen,  ha ha. Det är även där lätt den bästa serien jag någonsin sett och de går liksom inte att sluta. Det är oxå ett bra sätt att inte göra någontin, att bara ligga och vila mellan maskinerna går och mellan varven då jag städar när jag är ledig. Ja.. jag städar rätt mycket sedan vi flyttade, speciellt då jag inte jobbar full tid heller och älskar att ha det rent och bortplockat här hemma. De skapar en form av lugn inom mig att tänka FENG SHUI stavas? what the fuck I dont care! ;)
 
I dag är en sådan där regnig lördag, jag skulle mer än vad jag kan beskriva vilja ta min dotter och åka hem, åka hem till mamma, bli liite uppassad och sedan få känna mig liten och ligga i henne knä, bli pillad i håret och hon skulle gett mig råd kring allt vi kunde prata om. Vi pratade verkligen om allt.. jag saknar den biten något oerhört och sedan mamma dog är de som om jag är ensam, som om jag inte har en familj, jag har ju mina bröder men de är så tomt utan henne. Jag har i om med att hon dog fått en otroligt fin relation med några få vänner, vi har kommit nära varann och delar allt, de är min backup när det krisar, de är de jag litar på i alla lägen och de som alltid gör som de säger att de ska göra. Vänner är ens familj, trots att de inte är blodsband men blodsband är inte allt. Det är de som finns där som där och verkligen visar att de gör de som blir ens familj.
 
 
 
Livet
Jag tävlar inte mot någon, jag jämför mig inte heller med andra utan de enda jag strävar efter är att förbättra mig själv, antingen fysiskt eller mer att behålla de jag jobbat hårt i många år för. Jag strävar mest efter en personlig utveckling hela tiden. Att växa som person, att tänka vad jag i dag kan göra för att bli en bättre människa. Nu på slutet har de varit att tänka till och stanna upp och känna vad jag behöver själv. Men hur lätt är det som min älskade vän säger när de är ett personlighetsdrag att man är en sån som tar hand om andra före allt som rör om en själv. Precis som min mamma... Men att reflektera och liksom tänka varje dag, vad behöver jag i dag och hur kan jag eliminera så mycket stress i mitt liv som möjligt!? Det som inte för mig framåt eller får mig att må bra ska inte längre vara i mitt liv. Vissa saker kan stoppa en på vägen och tillåta en att få de stoppet för att tänka till vad man behöver och vill.. men sedan så tar jag bara fart efter lite reflektion och går framåt.
Som tex jobb... finns nog många som tyckt att jag bytt jobb ofta, fast varför ska man vara kvar om de inte känns bra eller om de inte funkar för ens vardag och liv? Eller att de tar stopp och att jag inte kan utvecklas mer, eller inte uppskattas för de man gör.  Vilka mår bättre av att jag inte funkar och är stressad? Inte en jävel, de slutar med att man är på dåligt humör, de på hemmaplan får ta biten att de inte funkar och man blir sämre som anstäld, därför har man ett ansvar som i allt annat i livet.. LÖS DE och gå vidare! En såkallad... FIXARE!
 
I dag var de tex att kolla med en mamma i emmys klass om emmy kan leka med hennes dotter och följa dem på fotbollen då jag jobbar och får inte i hop de och de är viktigt för mig att E slipper kasta i sig maten och verkligen få gå på sin avslutning i fotboll. Detta är bara i sig något stort att jag ber om hjälp. Jag är en fixare, fixare är bra att vara men att alltid vara en fixare kan göra att man slår knut på sig själv och går rätt in i väggen. Jag har 2 dagar som blir stressiga och nu läste jag en av dem, resten av v kan jag backa upp andra som behöver hjälp. 
Just nu sitter jag med min java, stannade på coop efter jag lämnat E på skolan, pratade med en vän och kollade hur hon mådde denna dag och köpte min viktiga choklad till morgonkaffet, sedan satte jag mig här i köket och kände.. nu har jag tid att sitta och skriva av mig innan jag tar en lång dusch och gör mig klar för en ny jobbdag på Dressmann. 
 
Att sluta jämföra sig med andra är väldigt viktigt, vi har olika förutsättningar i livet. Jag kan inte jämföra mig med en som är 20, som inte har barn, som inte har skador i träningen som gör en begränsad. Jag är där jag är i dag och får göra de bästa av situationen. De finns de som säger: Hur mycket tränar du egentligen??? 
MYCKET! men korta  och intensiva pass,I LOVE IT, utan skitsnack och går in i gymmet, in i min bubbla och går ut innan de flesta är klar. Är extremt noga med att äta bra! Jag är noga med kontrasten att ta de piano där imellan. Jag tränar när andra sover så de de tar ingen tid från det som är viktigast. Jag är en tävlingsmänniska i mycket men mycket i att bevisa för mig själv att jag ska fixa saker. Tex i jobbet, jag går in i butiken, kollar budget som ska sättas och den SKA sättas! Där har jag högra krav på mig själv. Jobbar du, så ska man gå in för de, speciellt på ett ställe där man får uppskattning för de man gör, då går jag in helhjärtat och jobbar som om jag skulle driva och äga stället för att går stället bra så är jag själv SAFE! Jobbar man inte utan bara "gör sina timmar" i butik då blir man inte bra i service heller och i dagens läge är kundbemötade A OCH O för att ha kvar sitt jobb och att butiker ska leva vidare. Jag själv älskar att handla i butik, jag handlar en sak på nätet resten vill jag ha i butik där jag kan gå och känna och klämma och jag väljer att gå där jag får bra hjälp, där de inte slickar min röv eller heller i sådana butiker där JAG som kund hälsar innan personalen hälsar på mig. Det är otroligt många butiker där man inte borde jobba i butik. När jag jobbar så vill jag att kunden ska gå ut med mer energi än när de kom in, jag vill att de ska känna sig välkommen och där jag kan få de någon gång att dra på smilbanden för får du kunden att le så är de med stor trolighet att de kommer tillbaka till dig och får du de att le så får du energi tillbaka då skratt smittar av sig. 
 
Träningen har bestått av 3 dagar gym på raken så i dag är det vila från gymträning med vikter, jag har haft en del problem med huvudvärk på morgonen och de tror jag beror på nacken men den har ändå varit förjävla bra nu i 3 veckor och de är så sjukt skönt. Så i morse försökte jag köra lite rörlighet för bröstryggen, samt få igång nacken med olika rörelser. 
Har hunnit ruscha i umeås bästa trappa för att sprinta i... den är så där lagom.. när man tar sista kliven så vill man inte ha fler kliv på trappen, den är perfekt. Jag tar bara några svängar upp, får upp pulsen och går hem och de är klart i ett naffs. Dessutom får jag vara i friska luften och den hjälper mot ålderns och jordens dragningskraft åt att få häng arsel. ;) Dessutom så får jag bra träningsvärk i vaderna när jag kör trappor eller trappmaskin, mer träningsvärk än när jag kör vader i gymmet. 
 
Så där ja´ Ha en fin dag skitkorvar!